søndag 22. mai 2011

Øvelse før ambulanseeksamen

Hei Hei!
I Oppegård Røde Kors Hjelpekorps har vi hatt noen medlemmer som har utdannet seg til ambulansearbeidere, og igår hadde de eksamen. Vi ønsket å forbrede medlemmene våre, samt de andre på kurset, så vi holdt en øvelse for de på torsdag som ble helt kanon!
Vi hadde lagd 5 caser plasser på forskjellige plasser i oppegård. Hjemme hos meg var det en case hvor en begynte å hyperventilere (puster veldig overfladisk), og vi hadde en familie hvor barnet hadde feberkramper, dame med hjerneslag, og en trafikkulykke med 2 biler involvert. Det var tre forskjellige lag som skulle løse de forskjellige oppgavene. De alle var flinke og løste oppgavene på forskjellige måter. Jeg var observatør på trafikkulykken som vi fikk til ved hjelp av Nordre Follo Brannvesen. De var utrolig snille og hjalp oss med å plassere ut biler, samt deltok på øvelsen.

Vi ønsket å få til en kul finale på øvelsen, så vi fikk med oss brannvesenet til å stille opp. Vi fikk korpslederen i Ski, Christian Ødegård til å ringe inn alarmen til våre 3 ambulanser som hadde vært i action denne kvelden. Første bilen kom etter 5 minutter og etter det kom de 2 andre rimelig raskt.
Vi hadde plassert ut 7 pasienter som hadde ulike behov. Maria hadde flydd gjennom frontrunten og skulle spille død. Vi hadde også endel bevisstløse, personer med indre blødninger, kutt og det hele.
















Østlandets blad kom også, og tok masse bilder, samt skrev om øvelsen vår.
Denne kan du lese ved å trykke her


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar