mandag 30. mai 2011

Living

Hei alle sammen!
Håper første dagen etter helgen har gått greit og at du er klar for resten av uken. Min mandag har vært effektiv og jeg har fått gjort masse.
Jeg har vært på shopping med mamma idag. Vi har vært på Ski Storsenter hvor vi tok en deilig lunch og fikk handlet litt. Spiste middag hos mamma og pappa før turen gikk videre til Living. Jeg tenkte jeg ikke skulle ha noe, men så fort jeg gikk inn døren fant jeg noe jeg bare "måtte" ha. Så da ble det enda mer shopping på meg.


Dette er noe av det jeg kjøpte. Jeg syns det er gøy å bake (selv om det ikke alltid blir vellykket, hehe), så da kjøpte jeg langpanne med lokk, greit å kunne frakte det man har bakt :)
Fant også noen kule salt og pepper bøsser samt grytevotter.

Kjøpte også noen kjempe fine puter, de skal jeg vise frem litt senere.

På vei hjem fra Living bestemte vi oss for å kjøre gjennom Lambertseter. Mamma er oppvokst der, så det var kult å se blokka hun bodde i. Ble en liten runde med omvisning :)

Ønsker deg en fortsatt fin mandagskveld!

søndag 29. mai 2011

Barmark & besøk på brannstasjonen

God søndagskveld!
Denne helgen har vært veldig bra, håper du også har hatt en strålende helg!

Fredag kveld ble jeg hentet av Silje for så å dra ut til Ski Golfbane. Der skulle vi transporteres videre til Bjerkebekk, en speider hytte hvor vi skulle ha som base under barmarkkurset.


For å bli godkjent hjelpekorpser trenger man å ta et kurs som blir kalt barmark c kurs. Dette kurset går ut på å lære forskjellige søksmetoder etter savnede, hvordan transportere pasienter ut av skogen, hvordan klare seg i skogen i 48 timer bl.a. Jeg tok mitt barmark kurs i november, mens denne gangen var jeg med i staben. Min oppgave under kurset var å undervise i båresurring og ergonomi med Silje, være markør og sminkør (men sminken ble glemt så fikk ikke gjort så mye markørsminke).
Deltagerene var delt inn i 4 lag, og alle lagene hadde hver sin veileder. Fra begynnelse til slutt gikk det bare oppover, og de lærte masse på hver eneste øvelse.
Det er også veldig lærerikt å se hvordan andre løser oppgavene og ikke minst av det å være markør.
Mens deltagerne var ute på søk, benyttet vi oss av muligheten for å sole oss. Deilig!


Her er lagene oppstilt og klare for å gå ut i skogen.
Sjef Silje!

Meg og Maria :)


Hadde med meg samband i skogen, fikk beskjed av Silje når gruppene skulle komme å finne meg.


Iløpet av denne helgen har jeg fått kjørt ATV mye. Har sittet på mest, men også fått testet det ut selv. Utrolig morsomt! Gøy med litt fart og moro :)
















Etter at kurset var ferdig bar det hjem for gjøre seg klar på nytt før jeg, Silje og Maria skulle dra innom brannvesenet med kaker som takk for at de stilte opp på øvelsen vi hadde for noen uker siden. Silje hadde lagt en kjempe fin uttrykkningskake, mens Maria og jeg bakte en mindre fin kake, hehe!
Vi fikk snakket om å lage flere øvelser, noe som vi syns er kjempe bra! Så planleggingen kan begynne :)
Vi begynte å snakke om trafikkulykker og blant annet om airbag, og hva denne kan gjøre om den ikke er løst ut. Vi fikk en demonstrasjon på det, det var helt sinnsykt å se hvor høyt den fløy opp i lufta, og hvor mye trykk det oppstår! Liker å lære noe nytt, og denne dagen og helgen er ingen unntak!

Ønsker deg en strålende uke, så skrives vi!


onsdag 25. mai 2011

Regnskaps kurs

Hei Hei!

Håper du har hatt en bra dag - det har jeg!

Idag har jeg vært på regnskap og bilagføringskurs gjennom Etablerertjenesten i Follo. Kurset skulle omfatte regnskap og hvordan får ned prisen på regnskapsfører. Kurset varte i 2 timer, og jeg klarte ting jeg ikke var klar over. Det er alltid spennende å lære nye ting, og dagen idag var ingen unntak!
Anbefaler alle som ønsker å starte for seg selv å ta kontakt med den lokale etablerertjenesten. Man kan få mye nyttig hjelp, samt gratis kurs. Dette er det andre kurset jeg tar gjennom etablerertjenesten i follo. Det kan anbefales!

Etter kurset var ferdig dro jeg til Linn for å legge negler. Hun er nå endelig ferdig med eksamensperioden og neglene var blitt offer for eksamen. Men nå var neglene på plass igjen, og eksamnene er ferdig for dette semesteret. Veldig bra Linn!

Spiste middag hos mamma & pappa. Der var også Andreas og Marie. Ble deilig mat før jeg reiste videre på jobb igjen.

Ønsker deg en fin kveld videre, og nyt kvelden!

mandag 23. mai 2011

Ambulanseeksamen

På lørdag ble det arrangert eksamen for ambulansekurset Norsk Folkehjelpe har hatt.
Jeg og flere andre fra Røde Kors deltok som markører (spiller skadet). På posten jeg var skulle det ha skjedd en sykkeulykke hvor det var 2 personer involvert. Vi var 4 markører, så vi byttet på å kjøre oppgaven. Det var 7 forskjellige biler som skulle løse casen. Jeg spilte en person som hadde tryna over sykkelstyret og falt inn i skogen. Jeg hadde skader i ansiktet, indre blødninger i magen samt åpent brudd i armen. Når man skulle bli undersøkt skrek man og jamret seg, men vi fikk alle god hjelp. Man skulle puste hurtig pga skadene og merket at jeg ble veldig svimmel, så det var godt at vi kjørte annenhver gang på oppgaven.

Her kommer det noen bilder fra dagen, det var en morsom dag!















søndag 22. mai 2011

4- stjernes middag

På fredag inviterte jeg Silje, Linn og Maria på middag. Vi skulle prøve oss på konseptet "4- stjernes middag" som går på tv Norge mandag til torsdag. Det var første gangen vi skulle ha det, så det var jeg som skulle starte. Jeg hadde ikke planlagt så godt, jeg visste kun hva jeg skulle ha som forrett.

Til forrett ble det
Sushi lefse


Lefse med laks, agurk og washabimajones!

 Jeg skal lage et innlegg om hvordan man lager herligheten! Det er kjempe godt!!
Maria med velkomstdrikk og spritflaska
Til hovedrett lagde jeg wok med mye snadder. Jeg glemte å ta bilde av retten, men tror den ble tatt godt imot (hørte ikke noe annet)

Til dessert ble det servert

Brownie med bringebær

Vi skal alle bytte på hvem som skal ha middagen. Neste gang skal vi til Linn! Gleder meg allerede :)

Mmm Bringebær

 Jeg fikk kjempe fine roser av Linn! Jeg elsker blomster, så det var midt i blinken linn :) Tusen takk!


Var en kjempe bra kveld med herlige jenter!


Øvelse før ambulanseeksamen

Hei Hei!
I Oppegård Røde Kors Hjelpekorps har vi hatt noen medlemmer som har utdannet seg til ambulansearbeidere, og igår hadde de eksamen. Vi ønsket å forbrede medlemmene våre, samt de andre på kurset, så vi holdt en øvelse for de på torsdag som ble helt kanon!
Vi hadde lagd 5 caser plasser på forskjellige plasser i oppegård. Hjemme hos meg var det en case hvor en begynte å hyperventilere (puster veldig overfladisk), og vi hadde en familie hvor barnet hadde feberkramper, dame med hjerneslag, og en trafikkulykke med 2 biler involvert. Det var tre forskjellige lag som skulle løse de forskjellige oppgavene. De alle var flinke og løste oppgavene på forskjellige måter. Jeg var observatør på trafikkulykken som vi fikk til ved hjelp av Nordre Follo Brannvesen. De var utrolig snille og hjalp oss med å plassere ut biler, samt deltok på øvelsen.

Vi ønsket å få til en kul finale på øvelsen, så vi fikk med oss brannvesenet til å stille opp. Vi fikk korpslederen i Ski, Christian Ødegård til å ringe inn alarmen til våre 3 ambulanser som hadde vært i action denne kvelden. Første bilen kom etter 5 minutter og etter det kom de 2 andre rimelig raskt.
Vi hadde plassert ut 7 pasienter som hadde ulike behov. Maria hadde flydd gjennom frontrunten og skulle spille død. Vi hadde også endel bevisstløse, personer med indre blødninger, kutt og det hele.
















Østlandets blad kom også, og tok masse bilder, samt skrev om øvelsen vår.
Denne kan du lese ved å trykke her